Architectenweb: “Een gedurfde keuze”

De ontwerpen van Kamer 2 (Havenhuis) en Kamer 10 (Hoekhuis) trokken de aandacht van Architectenweb. Er is met name lof voor het ontwerp van Kamer 10.

‘Het ontwerp knipoogt naar het industriële verleden van die locatie en de internationale beweging van flexibele, industriële architectuur. De opvallende ronde balkons vormen ‘buitenkamers’ die voorzien zijn van een variatie aan beplanting. Met het ontwerp van deze zeventig meter hoge woontoren, die officieel Kamer 10 heet en de werktitel Hoekhuis heeft, trekt Schipper Bosch het interessante, rauwe, industriële karakter van het gebied de lucht in. Een gedurfde keuze. Maar met een woontoren als dit manifesteert het gebied zich in de stad. Dan is het alleen maar te prijzen dat dat op een onderscheidende manier gebeurt.’

Lees meer over het Hoekhuis via deze link.

Maar ook over Kamer 2, Het Havenhuis, schrijft Architectenweb een enthousiast artikel:
De driehoekige vorm van het gebouw, ontworpen door Dyvik Kahlen Architects, is ontstaan uit een combinatie van praktische en poëtische overwegingen. Met deze vorm is de schaduwwerking van het woongebouw richting de bestaande gebouwen erachter sterk verminderd. “Vanuit het verderop gelegen Eemplein is er ook een informele wandelroute richting het Oliemolenhof. Gezien vanuit die route wijst de schuine zijde van het woongebouw ook richting de Eem”, vertelt architect Jesse Mommers die vanuit Schipper Bosch bij het project betrokken is. Ter verluchtiging van die relatief gesloten gevel wordt momenteel nagedacht over een (licht)kunstwerk.

Lees meer over het Havenhuis via deze link.

Nieuwsoverzicht